Bezár

Hírek

Kutatok_ejszakaja-borito

Kutatók Éjszakája a GYTK-n!

Kutatók Éjszakája a GYTK-n!

2024. október 07.
1 perc

Idén szeptember 27-28-án került megrendezésre az Európa-szerte tartott Kutatók Éjszakája esemény, aminek pénteki napján Karunk is részt vett!

A rendezvényen a kar mind a hat Intézete részt vett, 11 programmal vártuk az érdeklődöket, akik örömünkre nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a programokban!

KVA00769 KVA00486

Az előadások során a látogatók megtudhatták, például hogy a mindennapokban milyen doppingszerekkel találkozhatnak, amik doppingellenőrzéskor egy sportolónál kizárást jelenthetnek. Hogyan kell szakszerűen gyógyteát készíteni, amit helyben akár ki is lehetett próbálni. Továbbá betekintést kaphattak a daganatterápia során használt módszerekbe és mikroszkóp alatt vizsgálhattak daganatos sejteket, beleláthattak a kísérleti patkányok titkaiba.

KVA00079 KVA00091

Kémiai irányban is kipróbálhatták magukat az érdeklődök kvíz és kémcsőkísérletes hatóanyagkeresés keretében. Aki a gyógyszertár tárája mögé szeretett volna betekinteni, egy estére köpenyt húzhatott és orvosi recept alapján hajzselét és ajakápolót készíthetett. Akit pedig az emberi test felépítése érdekelt, egy kvízzel összekötött előadás keretében tudhatott meg többet és a gyógyszerészi gondozás patikán kívüli keretében vércukor-szint mérésben is részesülhetett!

KVA00357 KVA00655

Reméljük minden látogató legalább annyira élvezte a részvételt, mint mi a kivitelezést! Jövőre is várjuk önöket, még több helyen és programmal!

További képek a galériában:

KutEj


Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek