Klinikai vizsgálati koordinátor – Clinical Trial Coordinator (CTC) szakirányú továbbképzési szak

Klinikai vizsgálati koordinátor – Clinical Trial Coordinator (CTC) szakirányú továbbképzési szak

 

A képzés célja:

Célunk olyan szakemberek képzése, akik a gyógyszerfejlesztéshez kapcsolódó humán klinikai vizsgálatok menedzselése, koordinálása és lebonyolítása területén rendelkeznek ismeretekkel, ideértve a klinikai vizsgálatok ellenőrzését, auditját is.

Tisztában vannak  a vizsgálatok kivitelezésének módszertanával, az aktív vizsgálóhelyi koordináció alapfogalmaival. Ismerik a klinikai vizsgálatok dokumentumait, a vizsgálóhelyek kiválasztásának szempontjait, a vizsgálatok etikai és jogi alapjait, illetve a minőségbiztosítás részleteit. Képesek a vizsgálatok előkészítésének, indításának és lezárásának teendőit megszervezni, a projektmenedzsment követelményeit szem előtt tartani, valamint a vizsgálati készítményt kezelni.

 

A képzés elvégzésével a jelentkező megismeri a gyakoribb humán megbetegedések biomedicinális alapjait, a farmakovigilancia gyakorlatát, a risk based monitoring metodikáját, a betegadatbázis kialakításának, kezelésének jogi és technikai aspektusaival a vizsgálóhelyeken. Képzettségük birtokában képesek a helyes dokumentumkezelésre.

 a klinikai vizsgálatok kivitelezésének részfolyamatait, a klinikai vizsgálatok szervezését, illetve a kutatásfinanszírozási és a vonatkozó etikai, jogi alapokat.

 

A képzés hossza: 2 félév

Kreditérték: 60

Munkarend: levelező

Finanszírozás: önköltséges 250.000 Ft/félév

 

Oklevélben szereplő végzettség:

klinikai vizsgálati munkatárs (CTC)

 

Képzési terület:

orvos- és egészségtudomány

 

A felvétel feltételei:

 

Orvos- és egészségtudomány képzési területen alapképzési szakon, valamint természettudomány képzési területen biológia, kémia vagy fizika alapképzési szakon szerzett oklevél

VAGY

A fentiektől eltérő, legalább alapképzésben szerzett oklevél, amelyet a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad.

 

Olyan szintű angol nyelvtudás, amely segíti az önálló tanulást, a szakmai nyelv elsajátítását, az angol nyelvű szakirodalom megértését, követését.

 

Windows és Office felhasználói szintű számítógépes ismeretek.

Jelentkezés: Jelentkezési határidő 2024. augusztus 23.

A felvételi jelentkezéshez szükséges jelentkezési lap az intézmény Tanulmányi Osztályán kérhető. A jelentkezéshez mellékelni kell a felsőfokú képzésben (BSc, MSc vagy főiskolai, egyetemi) szerzett oklevél másolatát, illetve a nyelvismeretet igazoló dokumentumot.


A jelentkezési lap letöltése

 

További információ:

SZTE, GYTK Tanulmányi Osztály, Szatmári Gábor, +3662/34-3070, szatmari.gabor@szte.hu

 

Szakleírás: feltöltésre vár

Hírek

 Hírek RSS
SZTE_SZAKK_Rezidens_PhD_kepzes

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Központi Gyógyszertára a szegedi, illetve a szentesi egységeibe felvételt hirdet klinikai gyógyszerész rezidens, valamint a Gyógyszerésztudományi Kar Klinikai Gyógyszerészeti Intézetével közösen duális képzésre.